maanantai 28. toukokuuta 2012

Itsesääli jatkuu


Tilanne ei ole edennyt mihinkään sitten viime postauksen. Olen kyllä käynyt töissä, mutta sen lisäksi en ole saanut aikaiseksi mitään. Kotiin tulon jälkeen makaan sohvalla television ääressä siihen saakka kun on aika mennä nukkumaan. Ja kun sitten yritän nukkua, en saa unta. Tuntuu, että ajatukseni kiertävät kehää, ja ajateltavaa ja selvitettävää on liikaa.

Välillä ajattelen Monaa. Kaipaan häntä ihan hirveästi. Emme ole nähneet eron jälkeen kertaakaan. Sorruin tosin lähettämään hänelle itkuisen tekstarin, jossa kerroin ikävöiväni häntä ja toivovani, ettei hän tarkoittanut eroa lopulliseksi. Ehdotin myös että tapaisimme ja keskustelisimme. Mona vastasi ettei halua tavata näin pian eron jälkeen, mutta kirjoitti myös kaipaavansa minua ja laittoi perään sydämen. Myönnän, että toiveeni heräsivät, mutta miksei hän sitten halunnut tavata…

Välillä taas mietin Tomia. Hän on edelleen työmatkalla, mutta tulee pian kotiin. En ole juurikaan soitellut hänelle, sillä on niin vaikea kätkeä surullista mielialaa. Olen lähetellyt tekstiviestejä ja kertonut, etten soita koska en halua kerryttää valtavaa puhelinlaskua. Tomikaan ei ole juuri pitänyt yhteyttä omasta aloitteestaan. Tämä on poikkeuksellista häneltä. Väkisinkin mietin, mistä se johtuu. Onko hän tajunnut jotain, vai onko hänellä jotain salattavaa?

Voi kun saisi kaikkeen vastauksen.

2 kommenttia:

  1. Ehkä sillä Tomillakin on joku salarakas. "Joka kolmas pettää puolisoaan" -hyvinhän sitte Tomiki vois pettää. Kannattaisi kertoa Tomille totuus. Ehkä hän jättää sut mutta oisitpa ainaki rehellinen. Ehkä joskus voisit sitte aloittaa puhtaalta pöydältä jonkun muun kanssa. Ei tarvisi loppuelämää pelätä että joskus jäisit kiinni niinkuin nyt Tomin kanssa.

    VastaaPoista
  2. Toisaalta se menee helposti myös niin että se joka itse pettää/on pettänyt tai miettii pettämistä on taipuvainen ajattelemaan että muutkin tekevät niin. Jotenkin vaan silloin kun itsellä on liikaa aikaa miettiä, tulee paisutelleeksi asioita suuremmiksi kuin ne oikeasti ovat.

    Nämä sun tekemiset ja postaukset ovat saaneet minut miettimään että onkohan Tomi sittenkään sinulle se oikea? Luulen ja uskon että kun sen oikean tapaa niin silloin riittää yksi ihminen. En yhtään epäile ettetkö rakastaisi Tomia ja haluaisi onnistua suhteessa, mennä naimisiin saada lapsia jne, mutta jokin kuitenkin ei ehkä kuitenkaan ole niinkuin pitäisi.

    Mieti pystyisitkö koskaan olemaan hänelle täysin uskollinen, nyt kun jo huomaat miten helppoa sivusuhteessa eläminen kuitenkin oli ilman että toinen sai tietää mitään? Kuinka matalalla on kynnys oikaista Tomin kanssa, mieti asiaa niin että kuinka paljon häntä oikeasti kunnioitat ja olet valmis HÄNEN vuokseen tekemään ennenkuin pistät omia halujasi teidän suhteenne ja yhteisen henkisen kehityksen edelle.

    Ja tämä ei ollut moralisointia eikä tarkoituksena muutenkaan moittia. Kunhan ajattelin herättää ajatusta siitä oletko ennemmin Tomin kanssa tavan ja turvallisuuden vuoksi ja olisiko sinulle henkisesti terveellisempää pyyhkiä pöytä tyhjäksi ihmissuhderintamalla?

    Olen ehdottomasti sitä mieltä että älä kerro näistä Tomille. Jos puolisoni olisi tehnyt jotain tälläistä niin en haluaisi tietää siitä. Satuttaisi tosi paljon kun kuulisi että on elänyt "valheessa". Mikäli myös päädytte eroon niin ei kannata kertoa sivusuhteestasi mitään vaikka satunnainen pettäminen tulisikin esiin. Nuorempana ajattelin toisin, mutta nyt kolmikymppisenä on tullut viisautta hyväksyä se että "mistä ei tiedä ei voi satuttaa". Oman syyllisyyden kaatamisesta toisen niskaan ei juuri ikinä ole hyötyä kellekkään, ainoastaan jaettu paha mieli on tuplasti pahaa mieltä.

    VastaaPoista